La paella del meu pare es molt bona perquè es deixa que es faci “socarrimaet”,
és com es fa la paella a Valencia. Primer es fa el sofregit amb seva i all, després
el poses uns minutets a la paella, després es tira un rajolí de vi blanc i desprès
es retira de la paella.
Es saltegen els bitxos, la carn i els bivalves i desprès si vols pots posar
verdures i escarxofes o mongetes verdes, desprès quan has saltejat tot una mica
li afegeixes el tomàquet fregit i desprès s’afegeix l’arròs, remenes una estona
i li afegeixes el caldo de pollastre o de peix i una mica més de tomàquet i desprès
es baixa un furat més de la graella de la barbacoa. Quan es torra la paella l’arròs
ja esta fet i desprès es deixa amb un drap de cuinar tapant la paella i desprès
ja es pot servir a la taula. I per posar l’arròs es mesura amb un got petit de
cuina es diu un per la mama un pel “tete” un pel papa i un pel que cuina perquè
si no no podríem repetir. Si no es mesura així i desprès es serveix amb els
plats la gent comencen a menjar i diuen: cuines, que bo que esta el menjar d’avui
i volem repetir i la gent menja. Si diu no vull menjar més paella i volem unes bones
postres desprès de l’arròs, el meu pare en fa un amb iogurt grec i compota de
poma, de pinya i trossets de pinya a sota i de pinya caramel·litzada rallada i xocolata
negre, remenat queda molt bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada