dimecres, 29 d’octubre del 2014

La Paella del meu Pare [Gerard]



La paella del meu pare es molt bona perquè es deixa que es faci “socarrimaet”, és com es fa la paella a Valencia. Primer es fa el sofregit amb seva i all, després el poses uns minutets a la paella, després es tira un rajolí de vi blanc i desprès es retira de la paella.

Es saltegen els bitxos, la carn i els bivalves i desprès si vols pots posar verdures i escarxofes o mongetes verdes, desprès quan has saltejat tot una mica li afegeixes el tomàquet fregit i desprès s’afegeix l’arròs, remenes una estona i li afegeixes el caldo de pollastre o de peix i una mica més de tomàquet i desprès es baixa un furat més de la graella de la barbacoa. Quan es torra la paella l’arròs ja esta fet i desprès es deixa amb un drap de cuinar tapant la paella i desprès ja es pot servir a la taula. I per posar l’arròs es mesura amb un got petit de cuina es diu un per la mama un pel “tete” un pel papa i un pel que cuina perquè si no no podríem repetir. Si no es mesura així i desprès es serveix amb els plats la gent comencen a menjar i diuen: cuines, que bo que esta el menjar d’avui i volem repetir i la gent menja. Si diu no vull menjar més paella i volem unes bones postres desprès de l’arròs, el meu pare en fa un amb iogurt grec i compota de poma, de pinya i trossets de pinya a sota i de pinya caramel·litzada rallada i xocolata negre, remenat queda molt bo.